tiistai 27. syyskuuta 2016

Viimeinen koulupäivä 9.9.

Tänään oli kurssin viimeinen koulupäivä. Ilarian johdolla aiheinamme olivat tänään Studytack, Kahoot ja Socrative. Studytackin avulla on helppo luoda ”kortteja” helpottamaan ulkoa oppimista. Tästä onkin paljon hyötyä esimerkiksi kielten ja matematiikan opiskelussa. Studytack tekee myös automaattisesti kirjoittamistasi korteista pelejä ja muita tehtäviä. 



































Kahootilla voi itse tehdä piristäviä visoja opiskeltavista aiheista. Me visailimme viikon aikana opiskelluista aiheista.












Ja voittajathan olivat ennalta arvattavat...





Myös Socrativella voi tehdä visoja ja kyselyjä.
Socrativen erona Kahoottiin on se, että siinä voi tehdä tehtäviä ilman aikarajoitusta. Oppilas voi edetä omaan tahtiinsa ilman painetta ajan loppumisesta.










                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Puhuimme paljon myös oppilaiden sisäisestä ja ulkoisesta motivaatiosta.

















Kurssin lopuksi Ilaria jakoi meille juhlallisesti kurssitodistukset.


Opiskeluviikkomme päätteeksi kävimme koulun sisäpihan parvekkeella ottamassa porukastamme muutaman yhteiskuvan. Yritimme olla asiallisesti, mutta näin siinä sitten taas kävi…



Iltapäivällä tutustuimme Uffizin taidemuseoon. Aiempina päivinä olimme kulkeneet jo gallerian sisäpihalla ihastelemassa lukuisia patsaita.



                                                                                  Bulgarialaiset opiskelutoverimme kertoivat, että he               olivat jonottaneet Uffiziin kaksi tuntia. Saimme                       kuitenkin onneksi koulun kautta varattua liput                         etukäteen, joten meidän ei tarvinnut jonottaa                           lainkaan.


Taidemuseo oli vaikuttava sekä kokoelmiltaan että kooltaan. Kiersimme näyttelyitä 2,5 tuntia. Käytävillä oli koko kierroksen ajan patsaita ja henkeäsalpaavia kattomaalauksia.









Näimme myös todella kuuluisia maalauksia kuten Botticellin Venuksen syntymä ja Kevät.




Leonardo Da Vincin aikaisemmasta tyylistä kertoo maalaus Kristuksen kaste, jonka hän on tehnyt yhdessä opettajansa Verrocchion kanssa.  Toinen näkemämme Da Vincin maalaus oli Annunciation.







Kaiken kaikkiaan näimme todella monenlaisia maalauksia ja alttaritauluja. Olisi pitänyt laskea, kuinka monta Madonna ja lapsi -maalausta näimme!











Illalla kävimme aperativolla, mikä tarkoittaa kunkin ravintolan omaa seisovaa pöytää juoman kera.
Ruuat vaihtelivat ravintolan mukaan notkuvista pöydistä pikkunaposteltavaan. Koululta meille vinkattiin ihana suojaisa sisäpiha hieman sivussa keskustan vilinästä. Paikka oli paikallisten suosiossa, sillä sisäpiha oli täynnä pöytiä ja paikalla oli myös puhallinkvartetti. Bändi soitti swing-musiikkia ja lavan edessä paikallinen tanssikoulu ilahdutti lindyhopilla.













Lämpimässä syysillassa olisi istunut pidempäänkin, mutta aamulla odotti retkipäivä ja aikainen herätys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti