torstai 8. syyskuuta 2016

Neljäs koulupäivä 8.9.

Päivän ohjelmamme alkoi uuden opettajan, Ilarian johdolla. Hän tutustutti meidät Edmodoon, joka on opetuskäyttöön tarkoitettu alusta. Se on kuin lisäominaisuuksilla varustetun Facebookin ja oppimisympäristön yhdistelmä. Edmodon käytön voi tehdä haastavaksi se, että kieltä ei saanut vaihdettua suomeksi. Edmodolla oli kätevä tehdä esim. kyselyitä.



Koulun jälkeen kävimme syömässä lounasta ja sitten oli vuorossa kaupunkikierros Firenzen historiallisessa keskustassa Enzo-opettajan johdolla. Hän esitteli meille kohteita, joita ei löydy turistioppaista, ja kertoi Firenzen kaupungin historiasta. 



Kierroksemme alkoi vanhasta nunnaluostarista, joka on nykyisin kirjasto ja paikallisten opiskelijoiden aktiivikäytössä. Tämä rakennus on restauroitu pitämään historia elävänä osana nyky-yhteiskuntaa. On tärkeää sekä säilyttää vanhaa että jatkaa elämää tässä historiallisessa ympäristössä. Firenze ei ole pelkkä museoalue, vaan täynnä muutakin elämää kuin turismi.

























Enzo näytti meille monenlaisia rakennuksia ja aukioita, joissa näkyy hyvin kulunut aika. Eri aikakaudet yhdistyvät toisiinsa sulassa sovussa vierekkäin ja päällekkäin. 



Tämän talon pohjakerros on keskiajalta ja sen sortuneiden osien tilalle vanhan päälle ovat renessanssiajan rakentajat jatkaneet omalla tyylillään.





Rakennuksen pohjakerros on ollut osa Firenzen keskiaikaista kaupunginmuuria, josta alla näette yhden portin.





Äärimmäisen mielenkiintoinen oli myös tarina tornista,
jonka vanhan rakennuksen remontoijat olivat vahingossa löytäneet. Torni oli jossain vaiheessa vuosisatojen aikana peitetty ja jäänyt toisen rakennuksen sisään. Remontoijat olivat ryhtyneet ihmettelemän yhden seinän omituista muotoa ja pintaa. Hoksaavaisina ihmisinä he olivat ottaneet yhteyttä museovirastoon, jonka asiantuntijat olivat tuleet arvioimaan tilanteen. Loppujen lopuksi rakennuksen sisältä oli varovasti saatu koputeltua esiin upea keskiaikainen torni, joka tällä hetkellä on hotellivieraiden käytössä.












Taideaarteita emme tällä kertaa ehtinet sisätiloihin katselemaan mutta Enzo suositteli meille käyntiä Bargellon palatsissa, joka pilkistää viereisessä kuvassa rakennusten välistä. Nykyisin se toimii museona, jossa on goottilaisia ja renessanssiajan veistoksia. Rakennus on aiemmin ollut 1500-luvulla oikeuslaitoksen tiloina ja myöhemmin jopa vankilana. 



Monien kujien kautta pujotellut reittimme päättyi Piazza della Repubblicalle, joka on vuosisatoja ollut eri nimisenä tärkeä kauppapaikka. Käytännössä aukio rakennettiin kokonaan uudestaan 1800-luvun lopussa. Kierroksen jälkeen ehdimme käydä huilaamassa hetkisen, mutta illalla menimme muiden kurssilaisten kanssa syömään koulun järjestämään paikallisruuan iltaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti