perjantai 26. elokuuta 2016

26.8. Glendalough, Wicklow ja Kilkenny



Reissun paras opas kertoi meille monta ihanaa tarinaa. Yksi hauskimmista myyteistä oli oppaan näyttämä uskomus, että jos laittaa sormet toisessa kivessä oleviin koloihin, istuu kivellä ja samalla saa koskettua pienessä kuopassa olevaan veteen, palaa Irlantiin vielä joskus. Ja tähän tarinaan uskomme, koska opas oli tämän aikoinaan tehnyt ja palaa tähän samaan paikkaan nyt monta kertaa viikossa. Arvatkaa teimmeikö saman perässä?




Glendaloughn laakso muodostui jääkauden aikana. Glendalough sai nimensä jäiden sulaessa muodostuneista kahdesta järvestä. Paikka sai iirinkieliseksi nimekseen Gleann Dá Loch (kahden järven laakso), joka myöhemmin muotoutui Glendaloughksi. 




Laaksosta löytyy yksi Irlannin vaikuttavimmista luostarialueista, jonka perusti St. Kevin 500-luvulla.







Wicklown luonnonpuiston alueella maisemat olivat todella upeat. Pysähdyimme vuoren korkeimmalle kohdalle ottamaan valokuvia ja ihailemaan näkymiä. Näillä kanervien peittämillä nummilla on kuvattu useiden elokuvien kohtauksia. Tunnetuimmat näistä elokuvista lienevät P.S. I love you ja Braveheart. Glendaloughn ja Glendasanin kaivokset näkyvät sekä luonnonpuistossa että sen ulkopuolella.




Laskeutuessamme vuorelta alaspäin saavuimme Hollywoodin pieneen kylään. Juuri tämän kylän mukaan irlantilaiset siirtolaiset nimesivät uuden asuinpaikkansa Yhdysvaltojen Kaliforniassa. Nykypäivänä Kalifornian Hollywood on paljon kuuluisampi kuin alkuperäinen pieni kylä Irlannin maaseudulla.



Tutustuimme Kilkennyn kaupunkiin oppaamme mielenkiintoisten tarinoiden avulla. Tarinoissa vilahtivat mm. useat aviomiehensä myrkyttänyt rikas nainen, vankeja näännyttänyt vankilanpitäjä sekä kaupungin syntikatu.



Seuraavaksi kiertoajelumme pysähtyi Kilkennyn kaupunkiin. Kilkenny oli Irlannin pääkaupunki ennen Dublinia. Kävimme tutustumassa Kilkennyn linnaan omatoimisesti. 



Linnan ikkunoista avautui kaunis näköala linnan ruusupuutarhaan. 



Black Abbey-luostarissa ensimmäisen vaikutuksen tekivät luostarin pihalla olevat kiviset hauta-arkut. Arkkuihin haudatuista ihmisistä ei tiedetä juurikaan mitään muuta kuin, että he olivat tärkeitä henkilöitä. Arkkurivistön perimmäisenä oli myös kahden pienen lapsen kiviarkut.


Sisällä kirkossa eteemme avautuivat kaksi isoa ja kaunista lasi-ikkunaa. Tyyleiltään ne olivat kovin erilaisia. Toinen oli moderni ja toinen perinteinen. Perinteinen lasi-ikkuna on yksi Euroopan suurimmista.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti