torstai 25. elokuuta 2016

25.8. Guinness ja Killmeinhamin vankila

Opiskelupäivä oli pitkä. Kävimme läpi käytännön esimerkkejä CLIL oppitunneista sekä espanjalaisten lukioikäisten että suomalaisen alakoulun. Manuel esitteli omia opetusmenetelmiä ja niihin perustavia teorioita, joihin Ryanin avulla mietimme enemmän CLIL tyyppistä sovellusta. Me esittelimme mm. Sanoma Pro sähköistä oppimateriaalia. Angeles esitteli taloustiedon tunnille sopivan Clilliin perustuvan opintokokonaisuuden. Lopputuloksena totesimme että Clillin käyttöönotto eri kouluissa ja asteilla vaatii totuttelua sekä opettajilta että oppilailta. Se vaatii myös joustavuutta ja yhteistyötä aineenopettajilta sekä johdon tuen. Luokanopettajan ja eritysluokanopettajan  on helpompi toteuttaa CLIL-metodia omassa opetuksessaan.
CLILin voi aloittaa pienin askelin oman mielenkiinnon mukaan esim. aamurutiinit englanniksi.

Vierailimme yhdessä Irlannin tärkeimmistä ja kuuluisimmista yrityksistä: Guinness.









Päivän toinen aivan erilainen vierailu oli Killmainhamin vankilaan. Vankilassa oli pidetty polittisia vankeja ja heitä olli myös teloitettu siellä.









Koskettavinta vankilassa oli käydä museon puolella lukemassa 18-vuotiaan pojan viimeinen jäähyväiskirje äidilleen ennen teloitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti