keskiviikko 24. elokuuta 2016

24.8. Trinity College

Tämä päivän vierailukohde oli Trinity college.Trinity College on Dublinissa sijaitseva suuri yliopisto. Yliopiston virallinen nimi on College of the Holy and Undivided Trinity of Queen Elizabeth near Dublin ja sen iirinkielinen nimi on Coláiste na Tríonóide. 
Trinity collegessa on yksi maailman suurimmista tutkimus kirjastoista. Siellä on laajin kokoelma Irlannin ja Ison-Britannian käsikirjoituksista ja ensipainoksista. Painoksia on noin kolme miljoonaa. Kirjasto perustettiin 1592 kuningatar Elisabetin toimesta.



Panoraama kuva pääsisäänkäynnin luota.

Kellotorni, josta muun muassa opiskelijat kutsutaan 10 minuuttia aikaisemmin ruokailemaan. Tasalta ovet laitetaan kiinni ja ruokailemaan ei enää pääse.

Arkkitehti joka suunnitteli ruoka rakennuksen epäonnistui täysin suunnittelussaan sillä se romahti jopa kaksi kertaa.



Yläkerrassa on 65m pitkä kirjasto sali. Se on Euroopan suurin yksisalinen kirjasto. Siellä säilytetään kirjaston 200000 vanhinta painosta. Kun saavuimme kirjastosaliin, nenään tuntui makea vanhojen kirjojen haju.






Kirjat eivät ole aakkosjärjestyksessä vaan ne on laitettu alhaalta ylöspäin koko järjestykseen niin että alimpana on suurin kirja.

Kirjasto on kuuluisa teoksesta The Book of Kells.
Teksti on lainattu Wikipediasta:

Kellsin kirja


Kristus Kellsin kirjan kuvassa
Kellsin kirja on kuvitettu keskiaikainen, latinankielinenevankeliumikäsikirjoitus. Sen valmistivat kelttiläiset munkit noin vuonna 800. Se on nykyisin nähtävänä DublinissaIrlannissaTrinity Collegen kirjastossa.[1]
Kirjassa on neljä evankeliumia tekstattuna mustalla, punaisella, purppuranvärisellä ja keltaisella musteella. Se koostuu 340 pergamenttiarkista, jotka on taitettu kahtia. Arvellaan, että noin 30 arkkia on kateissa.
Vuosisatojen kuluessa kirja on sidottu uudelleen monia kertoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti