sunnuntai 28. elokuuta 2016

27.8. lopputapaaminen kurssilaisten kanssa

Kokoonnuimme lauantaina syömään kurssikavereiden kanssa viimeisen aterian. Myös ohjaajamme Ryan vaimoineen ja lapsineen oli mukana. Keskustelimme mm. opiskelijoiden erilaisista lomakausista ja yliopistojen eri pääsymaksuista. Suomen opintotukisysteemi sai paljon ihmetystä ja kehuja. Muissa maissa vanhemmat maksavat kaiken opiskelun elleivät opiskelijat ole oikeutettuja stipendeihin. Esimerkiksi Trinity Collegessa toisen vuoden opiskelijat voivat suorittaa vaativan kokeen ja tulla näin hyväksytyksi stipendiaateiksi. Stipendiaatit ovat oikeutettuja asumaan ja ruokailemaan yliopistolla ilmaiseksi 5 vuoden ajan. Lukuvuosimaksujen ollessa 3000e eurooppalaisilta ja 17 000e muilta opiskelijoilta, on stipendiaatiksi pääseminen todellakin tavoiteltava asema.

Lounaan lopuksi saimme hienot kurssitodistukset ja me annoimme kurssikavereille muutamat laukaalaiset lasiset lahjat. Annoimme myös Laukaan logolla olevat heijastimet. Niiden käyttöä jouduimme kyllä käytännössä testaamaan kännykkävalolla pöydän alla.

Ilmassa oli paljon haikeutta, mutta jälleennäkemisen toivoa. Onneksi voimme jatkaa yhteistyötä monin eri tavoin. Meillä on oma What's up -ryhmä ja jatkossa päätimme tehdä myös yhteistyötä koulujemme oppialaiden kanssa tavalla toisella. Vastavierailuistakin haaveiltiin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti