sunnuntai 14. elokuuta 2016

Ireland -here we come!


Voi sitä riemua, kun kuulimme, että saamme Erasmukselta rahoitusta, jota olimme kovalla työllä hakeneet. Meidän hakemuksemme Towards Cultural Interaction by Using ICT-methods oli mennyt läpi! Meillä oli naistiimi koulun sisältä, joka oli ryhmäkeskustelujen pohjalta päättänyt lähteä Irlantiin kurssille: Katja-erityisopettaja, Sanna-luokanopettaja ja minä englannin ja tekstiilityön opettaja.

Selailtuamme  kurssitarjontaa löysimme kurssipaikan ja kurssin, joka vaikutti luottevalta ja mielenkiintoiselta: http://livinglanguages.life/clil-ict-british-education/
Koulutuspaikaksi valikoitu Dublin, mutta loppujen lopuksi olemme myös monessa muussa paikassa. Kurssilla käsittellään Pohjois-Irlannin opetussuunnitelmaan pohjautuen CLILL-metodin käyttöä opetuksessa ja liitettynä myös TVT eli ICT -taitoihin, joten läheltä liippaa meidän hakemuksemme aihetta. Samoin kurssin kulttuuritarjonta on suorastaan ylitsepursuava äkkisilmäyksellä. Meillä pitäisi olla kurssilla iPadit, mutta onneksi Ryan lupasi hommata meille ne lainaan. Ajattelimme silti ottaa koululta Android-tabletit mukaan, muuta käyttöä varten. Voimmehan sitten verrata samalla, mitkä sovellukset toimivat myös niillä. Ja pitäähän tätä blogia myös päivittää matkan varrella, se kuuluu jo Erasmuksen asettamiin vaatimuksiin.

Otettuani yhteyttä jo toukokuussa sain heti yhteyshenkilö Ryan Hamillista käsityksen, että homma alkaa edetä. Hän ehdotti melkein jo alkuvaiheessa, että tekisimme myös maaseutukierroksen, jossa pääsemme tutustumaan Irlannin mahtavaan luontoon ja historiaan. Ja mikä hienointa keskustelujen edetessä ilmeni, että lisäpäivät eivät juurikaan maksaneet muuta kuin yhden yön majoituksen meiltä kolmelta. Meidän ei kauaa tarvinnut miettiä moista extraa varsinaisen kurssin lisäksi. Ajattelin että, pistän tähän blogiin alustavan aikataulun meidän viikostamme, jotta itsekin voimme tarkistaa, mitä olemme Ryanin kanssa sopineet. Kaikki aikataulut kun ovat vain sähköposteissa.  

Lähdemme jo torstaina 18.8. kohti Helsinkiä ja hotelli Pilottia, koska lento lähtee perjantaina 19.9. klo 7.25. Onneksi saimme jättää Sannan auton hotelliin yli viikoksi (se kuului majoitukseen hintaan).

Perjantaina lento saapuu Dubliniin 8.35 (+2 tunnin aikaero). Jonkun pitäisi hakea meidät lentokentältä. Lähdemme siitä sitten suoraan maaseutua kohti ja matkalla majotuspaikkaan pysähdymme tutustumaan kuuluisaan hautakammioon:Newgrange


Siitä sitten irlantilaisen aikataulun (ovat kuulema aina myöhässä) kohti majoituspaikkaa, joka ei tarkalleen ottaen ole muuten tiedossa kuin, että se on kylässä Mullaghbawn Pohjois-Irlannin puolella. Ryan on hoitanut varauksen. Tiukka päivä tulossa nimittäin vielä samana iltana lähdetään kiertämään check in -jälkeen alueelle:
Ring of Gullion


Todellinen koetinkivi meillä on ainakin Katjan kanssa edessä, kun illalla menemme syömään (VASTA) merenrantakaupunkiin Carlingford. Tarjolla olisi kuulema ostereita! 
Siitä sitten vihdoin yöpymään, paljonkohan mahtaa olla kello?

Launatina 20.8. pirteänä ylös, sillä kiertoajelu jatkuu poliittisella kierroksella, nähtävästi Pohjois-Irlannin puolella. Illalla olisi kuulema tsekattava paikan vanhin pubi. 

Sunnuntaina 21.8. meidät viedään aamiaisen jälkeen Dubliniin. Suunnitelmissa on viedä laukut "narikkaan" hotelille ja jatkaa omin päin Dublinin katuja. Pääsemme kirjautumaan hotelille klo 14.00 jälkeen.

Maanantaina 22.8. alkaa sitten varsinainen kurssi:

alustava kurssiohjelma

Pari päivää sitten Ryan kysyi haluammeko perjantaiksi mielluummin tutustumisretken paikkoihin :
 

Glendalough, Wicklow and Kilkenny 


Kuin, että olisimme luokassa opiskelemassa. Arvaatte varmaan, mitä team Finland vastasi :)
Siis niin superb reissu tulossa ainakin ennakkoon! Läkähdymme ehkä nähtävyyksiin ja tietoon ja kaikkeen. Kursillamme tulee olemaan kuulema meidän lisäksi irlantilaisia, italialaisia ja espanjalaisia. Oikea eurooppalaisten kulttuurien ja kansallisuksien mixture. 

Palaamme varmasti pian asiaan... 

-SP-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti